top of page
IMG_0571.JPG

Over

Credits: Adone photos

Over Dauphine

Dauphine Van der Velpen is een ambitieuze, jonge professionele saxofoniste uit België.

Dauphine werkt vaak aan kamermuziek en soloprojecten van hedendaagse, minimalistische en postmoderne muziek. Voor Dauphine moet muziek een bepaalde sfeer creëren en een beeld scheppen. Samen met Artur Lopes, João Faustino en Renato Almeida vormt ze Tantrum Saxophone Quartet, dat in 2020 ontstond te Tilburg. Naast het saxofoonkwartet werkte ze ook vaak samen met percussie aan tijdelijke projecten. Momenteel werkt Dauphine volop aan nieuwe persoonlijke projecten.

In 2021 speelde Dauphine de Willem-Twee Kamermuziekwedstrijd als altsaxofoniste van Tantrum Saxophone Quartet, die deze wedstrijd won. In 2020 kreeg Dauphine de kans om stage te lopen bij Antwerp Symphony Orchestra op de afdeling Educatie en Outreach, hier kreeg ze de kans om achter de schermen een kijkje te nemen in de werking en organisatie van de educatieve projecten.
In 2019 speelde Dauphine op de herdenking van 75 jaar bevrijding van Breendonk, te België, waar ze speelde voor Zijne Majesteit Koning Filip van België.

Dauphine begon op negenjarige leeftijd met saxofoonlessen in Oostende, België. Naast klassieke saxofoon is Dauphine ook vertrouwd met Jazz en Lichte Muziek: ze volgde lessen in jazzsaxofoon, jazzpiano en bigband.

Dauphine deed als jongere ook mee aan de Vlamo-wedstrijd en aan Solisten aan Zee.


In 2016 werd Dauphine aangenomen voor de bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Gent, waar ze drie jaar studeerde bij Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen. In 2019 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium Gent en verhuisde Dauphine naar Tilburg, Nederland. Ze was toegelaten tot de Master of Music bij Ties Mellema en Andreas Van Zoelen aan Fontys Academy of Music and Performing Arts.

Naast de lessen bij Ties en Andreas kreeg Dauphine ook les van Arno Bornkamp, Leon Berendse, Marcel Andriessen, Geert Baeckelandt, Juani Palop en meer.
In 2021 studeerde Dauphine af als Master of Music en startte de verkorte opleiding Educatieve Master Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Dauphine is ook actief als dirigent en als muziekleerkracht. Neem een kijkje op de inforgraphic om meer te weten te komen over muziekles bij Dauphine.

Dauphine volgde directieles bij Dirk Brossé en Bart Picqueur en is actief als dirigente in harmonie- en fanfareorkesten. 

Dauphine nam reeds deel aan verschillende masterclasses en internationale evenementen met onder andere: Ryo Noda, Pawel Gusnar, Gordan Tudor, Claude Delangle, Raschèr Saxophone Quartet, Cedel Saxophone Quartet, Axes Saxophone Quartet, Raaf Hekkema en meer.

E-mail 

Volgen

  • YouTube
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Ga naar de website van Tantrum Saxophone Quartet door op onderstaande link te klikken: 

Take look at the infographic about teaching (only NL, EN coming soon) through the button below: 

bottom of page